Exempelränta 8,3% (från 5,8% - 18,6%), 475 kr uppläggningsavgift, 20 kr i administrationsavgift och 60 mån återbetalningstid. Räntan sätts individuellt och kan därmed blir lägre eller högre. Effektiv ränta vid ett lån på 80 000 kr, 20 kr i adm.avgift, 8,3% rörlig ränta och 60 mån återbetalning är 9,46%. Varje inbetalning blir då 1 664 kr och totalkostnaden blir 99 840 kr.

Låna pengar hos MoneyGo

Hos MoneyGo kan du låna pengar till vad du vill. Du ansöker enkelt här på vår hemsida.

Vi är ett svenskt bolag som sedan start lånat ut över 600 miljoner kronor till privatpersoner runt om i Sverige. Vi vill att det ska vara enkelt att låna pengar. Du ansöker online och du får svar direkt. Du kan närsomhelst betala tillbaka lånet. Återbetalningstiden bestämmer du helt själv, dock max 180 mån för lån över 30 000 kr och max 120 mån för lån upp till 30 000 kr. Perfekt för dig som tillfälligt behöver låna pengar.

  • Lån mellan 5 000 – 200 000 kr
  • Låna till vad du vill
  • Ingen uppläggningsavgift på lån upp till 30 000 kr
  • Ränta från 5,8 %
  • Låg månadskostnad

Allmänt om att låna pengar

När du behöver låna pengar annat än till boende så brukar den typen av lån att kallas för blancolån eller privatlån. Ett privatlån är ett lån där du kan låna pengar utan att behöva ställa någon säkerhet för lånet. Med ett privatlån kan du också använda pengarna till vad du vill, det finns med andra ord inget specifikt syfte med lånet som det gör när du tar t.ex. ett bolån eller ett billån. Privatlån är därmed rätt alternativ för dig som vill låna pengar till t.ex. en resa, ett större inköp det kan också vara ett bra alternativ för att lösa andra skulder.

Kraven för att kunna få ett privatlån skiljer något beroende på vilken kreditgivare du vänder dig till. Att du har en fast inkomst och inte har några betalningsanmärkningar är dock generella krav som nästan alla kreditgivare ställer för att du ska kunna få låna pengar. Det finns dock kreditgivare som gör undantag från detta också.

Nu för tiden så kan du ansöka om att låna pengar hos de flesta kreditgivare online via deras hemsida och få ett svar tillbaka inom sekunder. Vid en godkänd låneansökan betalas pengarna sedan ut till ett av dig angivet kontonummer. Detta gör att du som kund i vissa fall kan ha pengarna tillgängliga på ditt konto redan samma dag vilket ofta kan vara avgörande för dig som behöver låna pengar snabbt.

Kom ihåg att det inte enbart är räntan som avgör priset på lånet. Många kreditgivare tar även ut olika avgifter för ditt lån, därför är det viktigt att du istället tittar på totalkostnaden för lånet. En kreditgivare är enligt lag skyldig att ange vilken effektiv ränta som det är på lånet. Att jämföra den effektiva räntan är ett bra sätt att jämföra olika lån då både den nominella räntan samt olika avgifter är inräknade i denna.